Tadelakt

Tadelakt is een waterdichte glanspleister op basis van een natuurlijke kalk aangevuld met marmerpoeder en kleurpigmenten. De laatste jaren heeft tadelakt een opmars gemaakt in heel Europa. Zo wordt het toegepast in badkamers, keukens, vloeren, zwembaden en op tuinmeubilair. Tadelakt wordt gebruikt als stijlvolle wand- en vloerafwerking in badkamer en keuken. Ook kan het toegepast worden op het plafond. Het ontbreken van voegen en de waterdichtheid maakt het tot een succesvol product.

tadelakt basis

De uitstraling van tadelakt wordt vergeleken met die van marmer. Het zorgt voor een warme natuurlijke sfeer die heel goed te combineren is met hout, metaal, mozaïek, natuursteen, cementtegels etc. Daarbij is het mogelijk om met verschillende kleurpigmenten tot de juiste kleurstelling te komen. Zodra u de keuze heeft gemaakt voor tadelakt, wordt de gewenste kleur vooraf eerst door ons op een monsterbord getoond.

Het onderhouden van de tadelakt kan het best vergeleken worden met het onderhoud van andere natuurlijke materialen als hout en zachte natuursteen (kalksteen). Olie, zeep, was of andere impregneermiddelen zorgen ervoor dat vuil en kalkaanslag tot een minimum beperkt worden. Veel van onze onderhoudsproducten kunnen later eenvoudig zelf aangebracht worden.

tadelakt sidebar 2

Het woord Tadelakt is Berbers en betekent ‘inwrijven’. Het komt oorspronkelijk uit het Marrakech gebied in Marokko. De Marokkanen gebruikten tadelakt voor versiering van hun badhuizen, fonteinen en paleizen. Later verspreidde het gebruik van Tadelakt zich over het Middellandse Zeegebied.

tadelakt sidebar 1